- COMENTARII -
Pagina:

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

Dorin (08/11/2017 10:41) - (Ip:78.96.59.226)

       Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil datează din secolul al V-lea. La început, a fost doar o prăznuire a sfinţirii bisericii Sfântului Mihail de la termele lui Arcadius din Constantinopol, apoi în aceeaşi zi a fost prăznuit şi Sfântul Gavriil şi sărbătoarea s-a răspândit în tot Răsăritul creştin, fiind închinată tuturor Sfinţilor Îngeri.
       
       Arhanghelul Mihail şi războiul din Cer
       
       Potrivit etimologiei ebraice, arhanghel înseamnă înger. Spre deosebire de sfinţi, arhanghelii nu sunt persoane canonizate odată cu trecerea la cele veşnice, ci sunt recunoscuţi ca îngeri. Despre îngeri, Biserica spune că sunt "duhuri slujitoare", adica fiinţe fără trupuri, slugi credincioase lui Dumnezeu şi prieteni şi ocrotitori ai oamenilor.
       
       Înainte de facerea lumii, îngerii, care fuseseră înzestraţi de Dumnezeu cu frumuseţe, întelepciune şi alte daruri bune, au fost supuşi de Stăpânul Cerului unei încercari pentru a-şi dovedi ascultarea. În această încercare Lucifer, unul dintre cei mai frumoşi îngeri, s-a răzvrătit împreună cu alţii împotriva lui Dumnezeu şi aşa a pornit în Cer un război: Mihail şi îngerii, contra lui Lucifer şi a celor care-l urmau.
       
       Arhanghelul Mihail, al cărui nume în limba ebraică înseamna "Cine este ca Dumnezeu?", păzind credinţa, a fost rânduit de Creator în fruntea războiului îngerilor credincioşi.
       
       Arhanghelul Mihail s-a ridicat şi a spus în mijlocul celorlalţi îngeri aceste cuvinte:
       
       “Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!”
       
       Cuvintele se rostesc şi astăzi în fiecare Liturghie.
       
       Oastea celor drepţi a învins, iar cei răi au fost aruncaţi din Cer, devenind demoni. Lucifer a căzut din cinstea de arhanghel, iar ceata de îngeri care era sub dânsul a căzut şi ea transformându-se în demoni şi luptători împotriva mântuirii.
       
       Pe seama Arhanghelului Mihail se pune şi călăuzirea lui Lot şi a familiei sale la ieşirea din Sodoma şi protecţia specială a poporului lui Israel. El îi scoate din cuptor pe cei trei tineri din Babilon, îl sprijină în luptă pe Ghedeon, îl mustră pe vrăjitorul Valaam şi îl eliberează din închisoare pe Sfântul Apostol Petru.
       
       Conform Scripturii, toţi cei morţi vor ieşi din morminte la glasul trâmbiţei Sfântului Arhanghel Mihail.
       
       Misiunile acestui Arhanghel sunt numeroase: el transmite Tatălui ceresc rugăciunile credincioşilor şi îi izbăveşte pe credincioşi, în calitatea lui de cel mai mare dintre îngeri, de toate primejdiile şi necazurile, de boli şi de păcate.
       
       Tot Mihail este cel care conduce sufletele morţilor spre poarta paradisului şi reprezintă principalul protector al oştirii creştine. De aceea Sfântul Arhanghel Mihail este reprezentat în iconografia ortodoxă în costum de soldat şi poartă în mână o sabie cu vârful îndreptat spre pământ. Pentru copii, Mihail este îngerul care le îndeplineşte dorinţele.
       
       Arhanghel Gavriil, mesagerul veştilor bune
       
       Numele lui în ebraică înseamnă "Apărătorul meu este Dumnezeu" şi este considerat mesagerul veştilor bune.
       
       El a vestit Sfinţilor Ioachim şi Ana naşterea Maicii Domnului şi a adus Fecioarei Maria vestea cea bună a naşterii Mântuitorului.
       
       Păstorilor le-a arătat că s-a născut pruncul Iisus.
       
       Pe Iosif, logodnicul Mariei, l-a întărit ca să nu se îndoiască de nimic, a călăuzit Sfânta Familie în Egipt şi a adus femeilor mironosiţe vestea Învierii Domnului.
       
       Potrivit tradiţiei creştine, Arhanghelul Gavriil a fost îngerul înveşmântat în alb care a răsturnat piatra de pe uşa mormântului lui Hristos şi este recunoscut ca martor al Învierii Domnului. Gavriil este înfăţişat în icoane ca purtător al unui semn divin - un crin.
       
       Chipurile celor doi arhangheli sunt pictate pe uşile altarelor bisericeşti - Mihail este pictat pe uşa din nord, iar Gavriil pe cea din sud.
       
       Sfântul Arhanghel Rafail, protectorul cununiei
       
       Tot pe 8 noiembrie, Biserica îl sărbătoreşte pe Sfântul Arhanghel Rafail.
       
       Deşi nominalizat în Biblie, este mai puţin familiar credincioşilor decît Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Conform Tradiţiei, el este cinstit mai ales ca vindecator al celor bolnavi, călăuzitor tainic al celor care călătoresc şi ocrotitor al celor căsătoriţi.
       
       În limba ebraică, numele său, compus din cuvintele "Rafa" si "El", înseamnă "Domnul Vindecatorul" sau "Dumnezeu este Cel care vindecă".
       
       Tradiţii şi credinţe populare
       
       8 noiembrie este hotarul dintre toamnă şi iarnă, iar oamenii din popor cred că Mihail are rolul de a opri venirea bruscă a anotimpului rece.
       
       Ziua de 8 noiembrie este totodată şi “Vara Arhanghelilor”. Pe lângă această vară de o zi dintre Arhangheli şi Crăciun, trebuie să mai fie două, trei sau patru zile senine şi călduroase care se numesc popular “Vara iernii”.
       
       În calendarul popular, soborul Sfinţilor Mihail și Gavril se serbează trei zile, în 8, 9 și 10 noiembrie. Prima zi se numeşte capul Arhanghelului, a doua zi mijlocul Arhanghelului, iar a treia zi coada Arhanghelului.
       
       Se obişnuieşte ca de Sfinţii Mihail şi Gavriil, sau în ajun, să se împartă pomană pentru sufletele morților, aceste ofrande numindu-se popular “Moșii de Arhangheli”. Se aprind lumânări pentru cei vii şi pentru cei dispăruţi în imprejurări năpraznice, îngheţati, înecaţi, trăsniţi sau sfâşiaţi. Aceste obiceiuri sunt păstrate în special în Moldova şi Bucovina.
       
       Sfântul Mihail, cât şi Sfântul Gavriil sunt văzuţi ca păzitori ai oamenilor de la naştere până la moarte şi participă şi la Judecata de Apoi.
       
       În credinţa populară se spune că ziua de 8 noiembrie este cea mai nimerită pentru a aprinde o lumânare, pentru a fi călăuzit spre rai.
       
       Despre Arhanghelul Mihail se spune că poartă cheile Raiului, este un vrednic luptător împotriva diavolului şi veghează la căpătâiul celor bolnavi. Dacă acestora le este scris să moară, Arhanghelul Mihail stă la capul lor în partea dreapta. Se crede că în stânga stă diavolul gata să înşface sufletul celui care moare, iar Arhanghelul Mihail are menirea de a-l salva pe muritor retezându-i Necuratului capul cu sabia. Dacă bolnavilor le este dat să trăiască, atunci Mihai stă la picioarele lor.


Dorin (07/11/2017 10:08) - (Ip:78.96.59.226)

       Acum 58 de ani, pe 15 septembrie, Padre Ernetti a inventat un dispozitiv care fotografia trecutul omenirii, el a fost denumit cronovizor - Un aparat extrem de interesant, care vede si chiar face poze ale unor evenimente din trecut.
       
       Posibilitatea călătoriei în timp îi fascinează pe oameni din cele mai vechi timpuri. Oare cum ar fi să putem să ne întoarcem în trecut şi să anulăm evenimentele nedorite? Cum ar fi să aruncăm o privire în viitor? Oameni de ştiinţă demonstrează că saltul temporal nu e posibil. Alţii au încercat să găsească principiul de funcţionare al unui vehicul care să se deplaseze pe axa timpului.
       
       Ca şi în cazul altor secrete ştiinţifice, se pare că planurile unui aparat care priveşte în trecut se află în posesia Vaticanului. Este vorba de cronovizorul inventat de călugărul Ernetti, dispozitiv care a funcţionat şi a reuşit să-i fotografieze pe Iisus şi Napoleon pe vremea cînd erau în viaţă.
       
       Din punct de vedere istoric, scriitorii SF, precum H.G.Welles, au fost atraşi de posibilităţile unei maşini a timpului. Una dintre cele mai corecte descrieri şi coerentă din punct de vedere ştiinţific a unui mecanism de acest tip a fost oferit în 1980 de către astrofizicianul Gregory Benford, în romanul său Timescape, în care a descris un sistem pentru a trimite mesaje în trecut folosind tahioni, particule având viteza ipotetic mai mare decât cea a luminii.
       
       Este interesant că prin anii ’50, perioada în care, se pare, Ernetti îşi începea experimentele, au fost publicate mai multe lucrări pe tema fotografierii evenimentelor trecute; apar termeni precum cronoscop sau cronotunel (“A Statue for Father” Isaac Asimov). Un alt exemplu poate fi găsit în “Other Days, Other Eyes” – Bob Shaw, care descrie un cronovizor ce folosea cristale special în măsură să încetinească viteza luminii, cu scopul de a observa trecutul.
       
       
       Un călugăr şi 12 savanţi
       
       Cronovizorul captează imagini din trecutul apropiat sau îndepărtat sub forma unor holograme proiectate într-un spaţiu cilindric. Aşa se poate descrie pe scurt invenţia călugărului benedictin Pellegrino Ernetti. A murit în 1994, ducînd cu el secretul celor văzute cu ajutorul cronovizorului, aparatul pe care l-a construit şi cu care a privit în trecutul omenirii. Padre Ernetti (foto medalion) era cunoscut în lumea clericală ca exorcist şi profesor de muzică prepolifonică la Universitatea din Veneţia. Dar absolvise şi facultatea de fizică, fiind pasionat de experimentele ştiinţifice.
       
       PellegrinoErnetti
       
       Totul a început în 15 septembrie 1952, în Laboratorul Electroacustic al Părintelui Agostino Gemelli de la Universitatea Catolică din Milano. Redînd o înregistrare de muzică gregoriană, Ernetti şi părintele Gemelli (foto medalion) au descoperit cu uimire o voce străină. Gemelli era convins că e vocea tatălui său, ceea ce i-a şocat pe cei doi. Cu timpul, cercetărilor lui Ernetti li s-au alăturat 12 savanţi.
       
       Numele lor au rămas necunoscute, dar călugărul a mărturisit totuşi că, printre cei cu care a lucrat la cronovizor, se numărau şi laureatul Premiului Nobel, Enrico Fermi, şi Wernher von Braun, specialist în rachete, doi dintre cei mai mari fizicieni ai lumii şi “părinţii” programului atomic american. Ceea ce au realizat aceşti oameni de ştiinţă avea să inflameze Biserica Catolică şi să atragă interesul experţilor de la NASA.
       
       
       
       O maşinărie care vede trecutul
       
       Nu se ştie exact cum s-a ajuns la prima experienţă reuşită. „S-a întîmplat accidental. Ideea de bază este foarte simplă. A fost doar o problemă de depăşire a piedicilor de pînă atunci“, a spus călugărul, evaziv. Întrebat cine a inventat cronovizorul, el a replicat: „Nimeni. A fost o creaţie colectivă“. Nici despre construcţia cronovizorului nu se ştiu prea multe, doar că era compus din trei părţi. Mai întîi, o mulţime de antene capabile să capteze lumina şi sunetul. Antenele au fost construite dintr-un aliaj de trei metale misterioase. A doua componentă era un tip de captator, activat şi dirijat de undele luminoase şi sonore.
       
       Captatorul putea fi setat pe o anume locaţie, o dată anume şi chiar pe o anume persoană. A treia componentă era un sistem complicat de mecanisme de înregistrare a sunetelor şi imaginilor. „Principiul care stă la baza acestei maşini este foarte simplu şi cineva l-ar putea reproduce cu intenţii rele. Dar vă spun, am demonstrat că lungimile de undă vizibile şi audibile din trecut nu sînt distruse, nu dispar. Măreţia acestei invenţii a fost că am putut recupera acea energie pierdută care a recompus scene petrecute acum cîteva de secole“, a spus Padre Ernetti.
       
       
       
       Martori la crucificarea lui Iisus
       
       Ernetti a publicat încă din 1965 articole despre cronovizor, dar au fost trecute cu vederea. În data de 2 mai 1972, săptămînalul italian La Domenica del Corriere a publicat o fotografie care îl înfăţişa pe Iisus agonizînd pe cruce. În interviu, Ernetti declara că imaginea a fost captată cu cronovizorul. „Cînd am încercat să prindem imagini din ziua crucificării, am avut o problemă. Răstignirile pe cruce erau în acea vreme zilnice.
       
       Nici faptul că Iisus trebuia să aibă pe frunte o coroană de spini nu ne-a fost de ajutor. Deoarece, contrar credinţei populare, şi aceasta era o practică frecventă“, a explicat călugărul. El a povestit cum au fost nevoiţi să se întoarcă înapoi cu cîteva zile, în seara Cinei cea de Taină. „Am văzut tot. Agonia din grădina Gheţimani, trădarea lui Iuda, procesul, calvarul. Echipa cronovizorului a filmat tot, dar fără amănunte, important era să păstrăm imagini, nu scenariul“. Acest articol a stîrnit curiozitate, optimism, chiar exuberanţă, nu atît în faţa unei descoperiri uluitoare, cît mai ales a perspectivelor deschise.
       
       
       Un secret bine păzit
       
       Pe 8 aprilie 1994, Padre Ernetti a murit în Veneţia, nu înainte de a avea parte pe patul de moarte o ultimă vizită din partea Vaticanului. Cronovizorul fusese deja distrus. „Aparatul poate intra în trecutul oricui. Cu el, orice secret e spulberat: secrete de stat, industriale, private. Uşa ar putea fi deschisă şi unui dictator. Am sfîrşit prin a cădea de acord că trebuie să dezasamblăm această maşină“, ar fi spus Ernetti, în 1993.
       
       Alţi cercetători sînt sceptici în privinţa existenţei acestui dispozitiv. „Nimeni nu l-a văzut, nici măcar prietenii lui, Brune şi Senkowski. Nu a făcut niciodată publice numele colaboratorilor. Cu excepţia lui Wernher von Braun şi Enrico Fermi, care acum sînt morţi“, se plîngea Peter Krassa. În „Le nouveau mystere du Vatican“, părintele François Brune spune că, în 1955, călugărul mai lucra şi cu unul dintre discipolii lui Fermi, cu un alt laureat al premiului Nobel din Japonia şi cu un savant portughez, o dovadă că aceste mari personalităţi ale ştiinţei au lucrat cu Ernetti atrase de cercetările fără precedent.
       
       Călugărul chiar a inventat ceva, dar Biserica Catolică nu ne spune ce. Dacă a existat vreodată cronovizorul, numai Vaticanul ştie. Cei mai mulţi se îndoiesc că o faţă bisericească, cu preocupări intelectuale remarcabile şi de o moralitate neîndoielnică, ar fi putut juca o farsă de asemena proporţii.
       
       
       In loc de incheiere
       
       In acest moment, cronovizorul se afla la Vatican, fiind unul dintre cele mai bine pazite secrete. Aceasta noua descoperire este prezentata si de Francois Brune, care este autorul cartii Noul mister al Vaticanului. O alta carte care trateaza acelasi subiect este The Creation and Disappearance of the World’s First Time Machine de Peter Krassa.
       
       Daca acest aparat chiar exista, atunci principiile sale ar putea avea numeroase intrebuintari. Cu ajutorul acestui dispozitiv se va putea rescrie chiar si istoria. Evenimente care se vor fi prezentat suibectiv, vor putea fi analizate cu ajutorul cronovizorului. Pana cand va fi pus la dispozitia oamenilor de stiinta pentru a fi cercetat, dispozitivul care vede trecutul sta in pivintele incuiate ale Vaticanului, fiind un secret extrem de bine pazit. Carti care vorbesc despre existenta Cronovizorului
       
       Preotul şi teologul Francois Brune, în cartea sa, "Morţii ne vorbesc", scrie că benedictul Pellegrino Ernetti, profesor de muzică prepolifonică la Universitatea din Veneţia, a realizat împreună cu o echipă de 12 specialişti un aparat pe care l-a denumit cronovizor. Cu ajutorul lui a reuşit să capteze în anii ’70 ai secolului al XX-lea sunetul şi imaginea unei tragedii antice jucate la Roma în anul 169 î.Hr. Tragedia este "Tieste" de Quintus Ennius, astăzi uitată.
       
       Cu acest aparat s-au mai putut primi şi planurile unui viitor hold-up, putând astfel să prevină Poliţia şi să facă să eşueze operaţiunea. Nu este exclus, în această idee, ca pe viitor să reuşim să înregistrăm orice evenimente petrecute, derulate în mod real.
       
       În acest sens s-ar putea crea o istorie adevărată a omenirii, s-ar putea afla mai uşor autorii unor crime, dar în acelaşi timp s-ar putea afla şi derularea vieţii intime a fiecăruia, ceea ce cred că nu şi-ar dori nimeni. Atunci viaţa pe Pământ şi-ar schimba radical coordonatele. Din această cauză, chiar dacă un asemenea aparat poate deveni o realitate, cu siguranţă el nu va fi folosit pe scară largă.


Dorin (31/05/2017 14:27) - (Ip:78.96.59.226)

       A trecut un an de când AlphaGo a fost oficial recunoscut ca jucător profesionist (9p) de go. Între timp, Google a îmbunătățit forța de joc drept care l-a provocat pe campionul mondial, Ke Jie (9p) la un set de 3 partide. Scorul final a fost de 3-0. Pentru AlphaGo. Între partidele 2 si 3, Ke Jie a avut o zi de pauză, zi în care AlphaGo a jucat 2 partide: una în care a jucat alături de 2 jucători umani, profesioniști (jucând câte o mutare, pe rând, pentru unul și pentru celălalt), și o partidă împotriva a 5 jucători (9p), care s-au forțat să găsească cel mai bun răspuns la mutările programului. AlphaGo a terminat turneul neînvins. O mică observație: spre sfârșitul partidei, cei 5 mari maeștrii de go, au făcut o mutare menită să mai "ciupească" 1 sau 2 puncte. Răspunsul lui AlphaGo a fost "uman": le-a oferit, generos, mult mai multe puncte... era prea mare diferența de scor dintre ei ca să conteze... Imediat, maeștrii au abandonat lupta.
       "Sâmbătă, Ke Jie a avut meciul final împotriva lui AlphaGo jucând alb, ceea ce ia dat lui Ke Jie un mic avantaj ca al doilea la mutare. Strategia lui Ke Jie de data asta a fost aceea de a face jocul cât mai complex posibil, sperând că ar putea forța AlphaGo să facă o greșeală. Teoretic, aceasta a fost o strategie destul de bună pe partea lui Ke Jie, pentru că spera că AlphaGo este totuși doar o mașină care nu poate gândi precum oamenii să poată cuprinde o imagine cât mai mare a tablei. Cu toate acestea, AlphaGo a avut atât un joc puternic local și global, nelăsâdu-i astfel lui Ke Jie posibilitatea de a-l atrage să facă o greșeală. AlphaGo părea să "cunoască" ceea ce încearcă să facă Ke Jie, așa că și-a realizat mutările sale jucând cât mai perfect posibil, lasându-l pe Jie fără nici o șansă. Jie a spus într-un interviu post-joc că AlphaGo vede întregul univers al Go-ului, în timp ce el putea vedea doar o mică zonă în jurul lui. Comparația a mers mai departe spunând că el vedea doar în curtea din spate, în timp ce AlphaGo explorează universul. Înainte de meciuri, Jie a presupus că AlphaGo - și AI în general - ar fi mai aplecate spre luptele locale, spre deosebire de luptele la scară mare, în cazul oamenilor. Cu toate acestea, în cel de-al doilea meci în special, el a observat că AlphaGo nu se ocupă numai cu lupte la scară mare acum, dar chiar avea soluții mult mai bune pentru a ieși din ele decât oamenii. În același interviu, Jie a comparat AlphaGo cu un "Dumnezeu al Go-ului".


Dorin (12/09/2016 08:28) - (Ip:78.96.59.227)

       O blondă se plimba cu o coală de hârtie prin intersecţie.
       Un poliţist o opreşte şi o întreabă:
       - Ce faceţi domnişoară?
       Ea îi răspunse:
       - Conduc un A4.


Dorin (12/03/2016 19:01) - (Ip:188.24.222.82)

       Al treilea meci... 3-0 pentru AlphaGo ... incepe o nouă etapă pentru rasa umană...
       Câteva declaraţii:
       - Lee Sedol (9d) - învinsul: "Niciodată n-am jucat sub atât de multă presiune. N-am fost în stare să fac faţă acestei presiuni." (să nu uităm că domnul Lee joacă acasă, în Seoul, unde este o adevărată legendă). La sfârşit, Lee a întors-o cât de cât: "Lee Sedol este cel care a pierdut astăzi, nu omenirea."
       - Demis Hassabis (CEO Google Deep Mind) - co-creatorul AlphaGo, foarte elegant:
       "AlphaGo poate calcula zeci de mii de poziţii pe secundă, dar este uimitor că Lee Sedol este în stare să-i facă faţă şi să forţeze AlphaGo la limită. Am venit aici pentru a-l provoca pe dl. Lee, să învăţăm de la dumnealui şi să vedem de ce este capabil AlphaGo."
       - Sergey Brin preşedintele Google :"Când priveşti jocul unori mari jucători de go, priveşti un act de frumuseţe. De aceea sunt foarte emoţionat pentru faptul că am reuşit să introducem această frumuseţe în interiorul unui calculator."
       - Michael Redmond (9d), singurul vestic cu acest rang - comentatorul în limba engleză a partidelor: "Dacă eram circumspecţi că AlphaGo ar putea juca la nivelul jucătorilor profesionişti, înaintea acestor partide, acum, după al treilea meci, ne-am convins. Răspunsul este DA."
       Google va dona milionul de dolari câştigaţi...


Dorin (11/03/2016 19:39) - (Ip:79.115.216.51)

       Multă vreme jocul de go, a fost considerat apanajul fiinţei umane... considerându-se că este imposibil de programat, jocul presupunând nu numai luptă la nivel tactic, ci şi strategic. Google, în decurs de un an a reuşit să demonstreze contrariul. Programul AlphaGo dezvoltat de echipa condusă de Demis Hassabis, a reuşit în octombrie 2015 să învingă campionul european de GO, Fan Hui (2p) cu scorul de 5-0. După această performanţă, echipa Google Deep Mind, l-a provocat pe campionul lumii la Go, Lee Sedol (9p). Pe data de 9 martie 2016 a început demitizarea acestui joc milenar, în care marii maeştrii erau încununaţi cu legende mistice... Trăim viitorul acum !. Lee Sedol încă zâmbeşte confident. Vineri, 11-martie-2016, după două partide, scorul este 2-0 pentru AlphaGo... Vezi partidele în secţiunea PROGRAME.


Dorin (26/02/2016 10:17) - (Ip:78.96.59.227)

       De ce sunt evreii atât de deştepţi ?
       de Dr. Stephen Carr Leo
       
       Am petrecut cativa ani in Israel – pentru un stagiu, in cateva spitale de acolo – si mi-a venit ideea de a face o cercetare: “De ce sunt evreii atat de inteligenti?” Este evident faptul ca evreii sunt mai avansati in multe aspecte ale vietii, cum ar fi ingineria, muzica, stiinta si, cel mai evident, in mediul de afaceri; aproape 70 % din comertul mondial este detinut de evrei, cum ar fi cosmeticele, moda, produsele alimentare, armament, hoteluri, industria filmului (Hollywood si altele), etc.
       Este aceasta o coincidenta, sau este ceva facut in mod rational?
       Cercetarea mi-a luat aproximativ 8 ani pentru a aduna informatii, intr-un mod cat mai exact posibil, despre alimentatia evreilor, cultura, religie, pregatirea initiala a sarcinii, etc., pentru a le compara cu obiceiurile altor natii.
       Sa incepem cu pregatirea initiala a sarcinii.
       In Israel, primul lucru pe care l-am observat este ca mama insarcinata canta mereu si incearca sa rezolve, cat mai des, probleme de matematica, impreuna cu sotul. Am fost foarte surprins sa vad ca viitoarea mama purta mereu carti de matematica si, uneori, chiar ma ajuta in rezolvarea unor probleme.
       La intrebarea: “Faci asta pentru copilul din tine?”, ea mi-a raspuns: “Da, pentru a instrui copilul inca din burta, numai asa va fi un geniu mai tarziu”.
       Pana se va naste copilul, problema de matematica va fi rezolvata…
       Un alt lucru pe care l-am observat – este vorba despre mancare.
       Viitoarei mame ii place sa manance migdale si curmale cu lapte, salate amestecate cu migdale si alte fructe cu coaja lemnoasa cum ar fi nucile.
       Pentru masa de pranz – paine si peste fara cap. Exista convingerea ca pestele este bun pentru dezvoltarea creierului dar capul pestelui este nociv pentru creier.
       Si, de asemenea, este o cultura a evreilor ca mamele gravide sa consume ulei de ficat de cod. De cate ori am fost invitat la masa, am observat ca, evreii, in momentul in care mananca peste (carne sau file), nu consuma si carne animala. In credinta lor, carnea de animal si pestele, consumat impreuna, nu vor da nici un beneficiu pentru corpul nostru.
       De asemenea, ei mananca intotdeauna inainte de masa principala fructe. In convingerea lor, daca mananci mai intai masa principala (cu paine sau orez), apoi fructele, te vei simti somnoros si iti va fi greu sa intelegi orice lectie care ti se va preda la scoala. Modul de alimentatie a copilului este intotdeauna sub indrumarea parintilor, in primul rand se consuma salata de fructe cu migdale, urmata de ulei de ficat de cod.
       In Israel, fumatul este tabu. In cazul in care sunteti invitatul lor, nu incercati sa aprindeti o tigara in casa, va vor cere politicos sa mergeti afara pentru a fuma. Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Israel, nicotina distruge celule din creier si afecteaza genele si ADN-ul, lucru ce poate avea ca efect generarea unui idiot.
       Deci, fumatori, va rugam sa luati nota! (In mod ironic, cel mai mare producator de tigari este un evreu… cred ca stii cine … te las sa ghicesti!)
       Din ceea ce am vazut, cei mai multi dintre copii evrei stiu cel putin 3 limbi: ebraica, araba si engleza.
       Inca din copilarie ei vor invata sa cante la pian sau la vioara, acest lucru fiind absolut necesar.
       Exista convingerea ca aceasta practica creste IQ-ul unui copil si va face din el un geniu. Dupa constatarile oamenilor de stiinta, vibratia muzicii stimuleaza creierul si acesta ar fi motivul pentru care exista o multime de genii printre evrei…
       Inca din clasa I, copiilor li se va preda matematica cu trimitere la afaceri si subiecte de stiinta care le fac placere…
       Pentru comparatie, am putut vedea copii de aceeasi varsta in California, IQ-ul lor este cu aproximativ 6 ani in urma.
       Copii evrei sunt, de asemenea, implicati in atletism, sau in sporturi cum ar fi tirul cu arcul sau tirul cu arma (cu aer comprimat). Aceasta, deoarece se crede ca tirul ar face creierul mult mai axat pe decizii si precizie.
       In liceu, elevii sunt indemnati sa studieze stiintele, sa creeze produse, sa se implice in tot felul de proiecte, chiar daca unele arata ca fiind foarte amuzante sau chiar inutile. Dar, toata atentia este acordata intr-un mod cat se poate de serios cand este vorba de stiinta aplicata, medicina sau inginerie.
       Aceasta cutuma este introdusa si in institutiile de invatamant superior politehnic si universitati.
       In facultatile cu profil economic se da multa libertate imaginatiei, asa ca, in ultimul an de facultate, studentii trebuie sa faca un proiect si, practic, ei pot trece doar in cazul in care grupul lor (aproximativ 10 studenti intr-un grup) poate face profit de cel putin un milion USD. Nu fiti surprinsi, asta este realitatea, iata de ce jumatate din numarul afacerilor din lume este detinuta de evrei. Cele mai recente produse ale firmei Levis, au fost proiectate in cadrul Universitatii din Israel, la Facultatea de afaceri si de moda.
       I-ati vazut cum se roaga, ei dau mereu din cap, au inteles ca aceasta actiune va stimula si va oferi mai mult oxigen creierului. Uitati-va la japonezi, care intotdeauna isi inclina capetele, conform traditiei, le place sushi (peste proaspat), majoritatea dintre ei sunt inteligenti, o fi aceasta o coincidenta ?
       In New York, centrul comercial al evreilor din SUA, comunitatea se axeaza pe cautarea si ajutorarea acelor evrei care au o idee benefica, comitetul oamenilor de afaceri evrei oferind imprumut, fara dobanda, pentru a asigura dezvoltarea unor afaceri prospere. Datorita acestui fapt, Starbucks, Dell Computer, Coca-Cola, DKNY, Oracle, Levis, Dunkin Donut, filme de la Hollywood si sute de alte companii au fost sub sponsorizarea lor.
       Absolventii evrei de la Facultatea de Medicina din New York, au fost incurajati sa apeleze la ei, lucru care le-a permis practicarea medicinei private, cu acest imprumut fara dobanda. Acum, stiu de ce cele mai multe spitale din New York si California duc, dintotdeauna, lipsa de medici specialisti.
       In teoria mea, eu nu ma ating de religie sau rasa. Intrebarea pe care o pun este:
       Am putea sa producem generatii inteligente urmand practica evreilor?
       Raspunsul ar putea fi afirmativ. Modificarile necesare sunt in obiceiurile noastre de zi cu zi de a te ocupa de viitorul tau copil, in modul de a manca, in educatia pe care o dau parintii, si cred ca in termen de 3 generatii, acesta ar putea fi atins.
       Fie ca noi toti sa fim in pace si sa reusim sa producem noi generatii, de geniu, pentru binele omenirii, fara sa conteze cine esti ca natie sau religie.


Dorin (24/11/2015 09:09) - (Ip:78.96.59.226)

       Matematicianul rus Grigori Perelman este cel care a rezolvat o problemă de matematică celebră, cunoscută sub denumirea „Conjectura lui Poincaré”.
       El a povestit într-un interviu că a găsit soluţia pe când încerca să înţeleagă cum a reuşit Iisus să meargă pe apă. „Nu există probleme pe care nu le putem rezolva, există doar probleme dificil de rezolvat”, a declarat Perelman într-un interviu menţionat de cotidianul Komsomolskaia Pravda. Vorbind despre amintiri din timpul şcolii, solitarul savant, care a refuzat până de curând să comunice cu presa, a spus că dorea să explice legenda lui Iisus. „Vă aduceţi aminte de legenda biblică despre Iisus care mergea pe apă. Trebuia să calculez viteza cu care mergea pentru a nu cădea în apă. Având în vedere că legenda încă există, înseamnă că nu m-am înşelat”, a explicat Perelman.
       Îndrăzneţul matematician a explicat şi de ce a refuzat premiul de 1 milion de dolari acordat de Clay Mathematics Institute (CMI) pentru rezolvarea Conjecturii lui Poincaré: „Ştiu cum să guvernez Universul. De ce ar trebui sa alerg dupa 1 milion ?!?”. Perelman, care locuieşte cu mama sa într-un cartier mărginaş din Sankt Petersburg, a fost desemnat laureatul unui premiu decernat de Clay Mathematics Institute (CMI) din SUA, după ce a publicat pe Internet soluţia problemei de topologie formulată în 1904 de matematicianul francez Henri Poincaré.
       După mai multe săptămâni de suspans, el a anunţat institutul că nu acceptă recompensa de 1 milion de dolari acordată odată cu acea distincţie, din cauza unui „dezacord cu comunitatea matematicienilor”.
       Pentru rezolvarea acestei probleme celebre, matematicianul rus a primit în 2006 medalia Fields, considerată „Nobelul în matematică”. Perelman a refuzat şi această distincţie, fiind prima persoană din lume care a făcut acest lucru. Conjectura lui Poincaré este un test care poate ajuta la determinarea formei Universului. Potrivit acesteia, dacă într-un spaţiu închis tridimensional orice arc de cerc închis se poate micşora până la un punct, acest spaţiu este echivalent din punct de vedere topologic cu o sferă tridimensională.


Dorin (30/09/2015 15:20) - (Ip:78.96.59.226)

       Doi politisti patruleaza intr-o noapte pe strada. Unul observa ca celalalt are in mana un imens baston de fier.
       - De ce porti cu tine bastonul asta?
       - Pai... daca ne ataca cineva? raspunde celalalt.
       - Dar e atat de greu, abia-l poti ridica.
       - Bine, dar daca-l arunc, pot sa fug mult mai repede.


Dorin (30/09/2015 15:14) - (Ip:78.96.59.226)

       Un tip statea nemiscat intr-un autobuz. La un moment dat cineva deranjat ca nu are loc de el:
       - Ce faci domnule?
       - Mimez branza.
       - Cum adica?
       - Stau si put...


Dorin (30/09/2015 15:04) - (Ip:78.96.59.226)

       Preotul catre enorias:
       - Va veni o zi cand vei plati pentru pacatele tale!
       - Aiurea parinte, eu deja platesc. Alcoolul si curvele nu sunt pe gratis sa stii...


Dorin (30/09/2015 15:00) - (Ip:78.96.59.226)

       Isi cumpara ursul masina noua si pleaca sa se plimbe prin padure. Se intalneste cu iepurasul.
       Iepurasul:- Ce faci ursule? … asta-i masina ta?
       Ursul: – Da bah … hai sa te fac o tura!
       Se urca iepurasul in masina si pleaca cu ursul prin padure. Se plmba ei cat se plimba si ajung la o prapastie.
       Ursul: – Iepurasule pui pariu cu mine ca la 200km/h eu pun frana la uncentimetru de prapastie?
       Iepurasul: – Hai bre ursule! … ia sa te vad!
       Baga ursul 100 …. baga 200 …la un metru de prapastie se uita la iepuras si-l intreaba:
       – Iepurasule te-ai pisat pe tine?
       Iepurasul: daaaaaa
       …Pune ursul frana si se opreste la fix un centimetru de prapastie.
       Iepurasul:- bravo bre ursule !! …. dar tu pui pariu ca eu la 300km/h pun frana la un milimetru de prapastie?
       Ursul: – hai bah !! … ia sa te vad!
       Se urca iepurasul la volan si incepe … 100 …. 200 … 300 km/h … la un metru deprapastie se uita la urs si-l intreaba:
       - Ursule te-ai pisat pe tine?
       Ursul: – daaaaaaaa ……
       Iepurasul: – Poti sa te si ca*i ca eu nu ajung la frana …


Dorin (30/09/2015 14:55) - (Ip:78.96.59.226)

       Un tip foarte timid intra intr-un bar si vede o tanara frumoasa stand la bar.Dupa o ora, in care si-a adunat tot curajul necesar, se duce in cele din urma spre ea si ii spune:
       – Te deranjez daca stam putin de vorba?
       – La aceasta, tanara raspune strigand in gura mare:
       – Nu, nu ma culc cu tine diseara!
       Toata lumea din bar isi intoarce acum privirile catre cei doi. In mod firesc, tipul este acum coplesit de rusine se intoarce timid la masa sa. Dupa cateva minute, tanara se apropie de el si isi cere scuze.Zambeste catre el si spune:
       – Imi cer scuze daca te-am facut sa te simti prost. Stii, eu sunt studenta la psihologie si studiez cum reactioneaza oamenii in situatii jenante.
       La care tipul raspunde in gura mare:
       – Cat? 200 de dolari??!!


Dorin (30/09/2015 14:50) - (Ip:78.96.59.226)

       Doi mosi discuta! Primul:
       -Am fost ieri la o bunaciune!
       -Si?
       -Si avea niste sani fainiiiii!
       -Si?
       -Si un fund mare!
       -Si ai facut sex cu ea?
       -Vaaaaiiii, ce-am uitat!!!


Dorin (06/07/2015 08:32) - (Ip:78.96.59.234)

       Problemă dată unor copii din Anglia de ciclu gimnazial la evaluarea națională
       ------------------------------
       Există n dulciuri într-o pungă. Șase dintre ele sunt portocalii. Celelalte sunt galbene. Hannah ia la întâmplare o bomboană din pungă. O mănâncă. Hannah ia la întâmplare încă o bomboană din pungă. O mănâncă și pe aceasta. Probabilitatea ca Hannah să mănânce două bomboane portocalii este de 1/3. Să se arate ca n²-n-90=0.


Dorin (12/06/2015 20:21) - (Ip:188.24.217.87)

       Melcul fugea prin pădure ca dementul şi se întâlneşte cu ursul.
       - Melcule, de ce fugi, mă ?
       - Bă a venit DNA-ul prin pădure şi arestează tot !
       - Păi ce treabă ai tu cu DNA-ul, mă ?
       - Păi eu casă, nevastă-mea casă, fi-miu casă, de unde atâţia bani ?
       Pleacă melcul, şi după cinci minute fuge şi ursul care se întâlneşte cu struţul:
       - De ce fugi, băi ursule ?
       - Bă, a venit DNA-ul prin pădure şi arestează tot !
       - Păi ce treabă ai tu cu DNA-ul, mă ?
       - Păi eu blană, nevastă-mea blană, fi-miu blană, de unde atâţia bani ?
       Pleacă ursul, si după câteva minute fuge şi struţul, care se întâlneşte cu maimuţa:
       - De ce fugi, struţule ?
       - Bă, a venit DNA-ul prin pădure şi arestează tot !
       - Păi ce treabă ai tu cu DNA-ul ?
       - Păi eu trăiesc pe picior mare, nevastă-mea trăieşte pe picior mare, fi-miu trăieşte pe picior mare, de unde atâţia bani ?
       Fuge struţul şi după câteva minute fuge şi maimuţa. După 50 de metri se opreşte maimuţa şi zice:
       - Bă, ce să-mi facă mie DNA-ul, mă că eu sunt în curu' gol, nevastă-mea-i în curu' gol, fi-miu-i în curu' gol ... !


Dumitrel (14/11/2014 10:35) - (Ip:89.136.76.72)

       O tipă avea o papagaliță, care striga într-una:
       - Sunt curvă, sunt curvă.
       Într-o zi, vine popa cu botezul și aude papagalița. Indignat, îi cere tipei papagalița pentru 2 săptămâni, spunându-i ca el are doi papagali evlavioși, care spun numai rugăciuni și poate o învață și pe ea lucruri sfinte. Tipa acceptă.
       Zis și făcut. Ia popa papagalița, o duce acasa la el și o pune în colivie cu papagalii lui.
       Papagalița începe să strige:
       - Sunt curvă, sunt curvă !
       La care papagalii popii:
       - Vezi, băi, că nu ne-am rugat degeaba !?!


Dumitrel (18/06/2014 10:38) - (Ip:89.136.76.72)

       - De ce a rămas celebru Napoleon? întreabă profesoara.
       - Fiindcă avea o memorie formidabilă, răspunse elevul.
       - Poţi fi mai clar?
       - Da. Pe statuia sa scrie: "Pentru memoria lui Napoleon".


Dorin (25/12/2013 23:03) - (Ip:188.24.219.62)

       - Adinuta, ce înțelegi tu prin "număr complex"? o întreabă profesorul de matematică.
       Adinuta cea blondă stătu un pic şi cugetă, apoi răspunse, chicotind:
       - Tot tacâmul ?!?!...


Dorin (25/12/2013 22:55) - (Ip:188.24.219.62)

       Un clujean vine în Bucureşti să se plimbe. Se duce el la un hotel şi cere o cameră. Recepţionerul îi spune că dacă vrea camera este una de două persoane pe care trebuie să o împartă cu un negru. Clujeanul nu are ce face şi împarte camera cu acel negru. Anunţă recepţionerul să îl scoale dimineaţa la 6 că are tren şi intră în cameră. Când îl vede pe negru îi zice:
       - Bă, urât eşti, bă!
       Negrul nu are nici o reacţie. Văzând că nu zice nimic, clujeanul începe să-l înjure. Negrul, înţelegând ce zicea românul, îl vopseşte pe clujean cu negru în timp ce acesta dormea. Dimineaţa, îl scoală cei de la hotel pe clujean. Intrând în baie, se uită în oglindă şi când se vede negru îşi zice:
       - Uite, proştii în loc să mă scoale pe mine l-au sculat pe negru.Pagina:

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46


Nume
Postează maxim 5 poze
Comentariu
Cât face 8 + 10 =
Trimite-mi și pe mail
www.000webhost.com